Tre korrekturprodukter

Korrektur.dk tilbyder tre niveauer af korrekturlæsning, der spænder fra basalt tjek for retskrivning til markant sprogforbedring med fokus på skarpe formuleringer.

Vi tilbyder tre former for korrektur:

 • Standardkorrektur
  Vi går teksten igennem med en tættekam og retter alle former for stave- og slåfejl. Tegnsætning, syntaks og grammatik korrigeres.
  Vi følger de nyeste retskrivningsregler fra Dansk Sprognævn, og vi læser altid teksten igennem to gange.
  Læs mere
 • Standardkorrektur + konsekvens
  Konsekvent sprog og typografi giver teksten et harmonisk udtryk og appellerer til læserens ordenssans. Konsekvensrettelser er ikke mindst relevante, når der er flere forfattere til en tekst. Ud over retskrivning tjekker vi også for inkonsekvent brug af termer og skrivemåder. Desuden ensarter vi sproget i bl.a. tabeller, figurer, punktopstillinger, overskrifter og henvisninger.
  Læs mere
 • Tekstoptimering
  Ud over standardkorrektur og tjek for konsekvens gennemgår vi også tekstens struktur og stilistiske udtryk. Med udgangspunkt i genren undersøger vi teksten for uklarheder og kommer med forslag til sproglige stramninger og strukturelle ændringer.
  Læs mere

Vi klarer de fleste filformater

Vi læser korrektur på Word-, InDesign- og PDF-dokumenter. Er din fil af en større kaliber, tilbyder vi gratis og sikker upload til vores SFTP-server.

Sådan korrekturlæser vi:

Du får to dokumenter retur. Det ene dokument indeholder synlige rettelser og kommentarer. Rettelserne kan godkendes enkeltvis eller med ét klik, efter du har skimmet dem.
Du modtager dit dokument med synlige rettelser og kommentarer. Rettelserne er synlige i teksten med røde streger, markeringer af manglende kommaer mv. Du skal selv indføre rettelserne i det oprindelige dokument, og denne arbejdsgang indebærer derfor en større risiko for fejl end ved korrektur i Word.

Da vi råder over den professionelle udgave af Adobe Acrobat, kan vi som oftest også rette direkte i teksten, hvis vi har eller får de rigtige skrifttyper. Her vil rettelser dog ikke være synlige, når du får dit dokument retur.

Du modtager dit dokument med synlige rettelser, så du kan godkende eller afvise forslag. Vi råder over de nyeste versioner af InDesign og InCopy, der sikrer, at vi kun ændrer i teksten, ikke layoutet.

Læs om vores priser her.

Er du studerende, så læs her.