Job som korrekturlæser

Korrekturlæser søges

Vi søger løbende korrekturlæsere til freelanceopgaver. Det er en fordel, hvis du har erfaring med korrekturlæsning og viden om forskellige genretræk.

Er du på jagt efter et job som korrekturlæser på deltid? Mestrer du dansk sprog og grammatik til perfektion? Formår du at formidle svære fagtekster i et læsevenligt sprog tilpasset målgruppen? Er du en ørn til stilistik, SEO og kender de forskellige genrer samt virkemidler?

Vi er et firma i vækst og søger derfor løbende korrekturlæsere med følgende profil:

  • Du har en sproglig uddannelse.
  • Du har arbejdet professionelt med korrektur eller sprogrevision.
  • Du præsterer ca. 1.500 ord i timen og sikrer fejlfri retskrivning.

Vi tilbyder følgende:

  • En attraktiv løn og provisionsordning samt faglig sparring
  • Mulighed for at arbejde hjemmefra
  • Spændende opgaver, hvor du tekstforfatter budskaber fra bunden.

Job som korrekturlæser hos Korrektur.dk

Vi er et korrekturfirma i vækst og har mange forskellige kunder. Vi læser bl.a. korrektur på offentlige rapporter, jobansøgninger, nyhedsbreve og hjemmesider. Nogle opgaver er trivielle og kræver blot skarpt fokus på grammatik. Andre består i avanceret korrekturlæsning med målgruppen i fokus. Her optimerer vi sproget og tilpasser det bl.a. medie og budskab. Opgaven er forskellig fra gang til gang. Du skal kunne sikre sprog, der sælger. Sprog, der er i flow, og som ikke stikker ud. Du forstår at skrive læsevenlige og søgeoptimerede tekster til nettet eller appetitvækkende blogs til vores egne hjemmesider. Og du behersker akademisk sprog i fx en ph.d.-afhandling.

I en tid, hvor der er flere udbydere end kunder, er kvalitet vejen frem. Grundighed og kvalitet er derfor også en del af din DNA.

Korrekturlæser og forstørrelsesglas

Mulighed for fast stilling

Da vi har flere tilbagevendende og faste kunder, ønsker vi løbende at skære ned på antallet af freelancere, der løser tekstopgaver pt. Vi vil skabe en ny stilling på fuld tid, hvor du bliver en del af et team bestående af tre danske sprogkonsulenter og én fastansat engelsk proofreader/editor. Du vil dog indgå i tæt kontakt med vores freelancere og vil bl.a. skulle kvalitetsvurdere deres tekster løbende.

Du vil med tiden blive kontaktperson, sprogkonsulent og få ansvar for din egen portefølje af offentlige og private virksomheder. Din opgave er bl.a. at sikre konsistens ud fra sproglige guidelines for faste kunder og idéudvikle sprogløsninger. Med tiden får du måske mulighed for at medvirke til at udvikle sprogpolitikker for virksomheder og organisationer. Vi lægger derfor også vægt på, at du har smil i stemmen, er engageret og kan skabe mersalg.

Dit CV vægter – og ja … dit sprog i ansøgningen

Vi modtager ofte ansøgninger. Omkring 90 pct., der søger job hos os, diskvalificerer sig allerede i mailen. Ca. 30 pct. alene ved at sætte et komma efter starthilsenen, som man gør på engelsk. Vi svarer dog altid pænt tilbage. Der er typisk mange slåfejl, kommafejl eller andre grammatiske fejl. Den går ikke hos os. Send os derfor en sprogligt fejlfri ansøgning med dit CV.

Vi springer sprogtest over

Vi bruger ikke mange resurser på lange testforløb med 6 sprogtest eller mere, hvis du ligner et match. Men du kan fx tage vores kommatest, som 17.000 andre har gjort.

Som kandidat skal du underskrive en tavshedserklæring. Derefter vil du få nogle “rigtige” opgaver, ofte med længere deadlines, så vi har tid til at kigge rettelser igennem. Og du får løn for opgaverne samt sparring, hvad enten vi vælger dig fra eller til.

Send din ansøgning til morten@korrektur.dk