Sprogkurser

Kommakursus

Vi afholder jævnligt kommakurser for virksomheder og institutioner. Vi rykker gerne ud og afholder et kommakursus i jeres lokaler, men kan også lægge lokaler til, hvis I ønsker det.

I får materiale med hjem og adgang til en særlig side online, hvor I kan holde kommakunsten i live.

Vores kommakursus tager 5-6 timer inkl. pauser. Der kræves ingen særlige forudsætninger udi grammatik. Vores tilgang er få, pædagogiske huskeregler, så I bl.a. lærer at identificere en ledsætning. Når vi er færdige, er det vores påstand, at I kan sætte min. 98 % af alle kommaer korrekt. Vi tager udgangspunkt i det traditionelle komma, jf. Dansk Sprognævns regler. Vi garanterer at gøre undervisningen munter, og der er rig mulighed for øvelser undervejs. Vi målretter gerne kurset jeres særlige fagområde og sproglige problemstillinger.

Tre gode grunde til at lære at sætte kommaer korrekt:

  • Kommaer sender budskab om orden og struktur. Dårligt udtryk kan skygge for godt indhold.
  • Når vi taler, bruger vi sætningsmelodien og fordeling af tryk, men det kan vi jo ikke i skrift.
  • Kommaer afgrænser her teksten og gør den mere forståelig og læsevenlig.

Og så den fjerde: Et forkert sat komma kan ændre betydningen radikalt – eller i  værste fald – få fatale konsekvenser. Tag fx nedenstående eksempler, hvoraf nogle er klassiske:

Mindre charmerende hus til salg vs. mindre, charmerende hus til salg

Fuck en lækker røv vs. fuck, en lækker røv

Lad os spise farmor vs. lad os spise, farmor

Hænges ej, benådes vs. hænges, ej benådes

Han blev fremstillet for dommeren, en time efter han var anholdt.
Han blev fremstillet for dommeren en time, efter han var anholdt.

Kurset byder på masser af eksempler som disse. Og tro det eller lad være: Helt grundlæggende er der faktisk kun 5 kommaregler, som du skal lære, før kurset er omme!

Kommakursus

Kommakursus for jurister

Prøv vores kommaquiz

Vores kommaquiz ’10 klassiske kommafælder’ er indtil videre taget af 17.000 og delt flittigt på de sociale medier. Gennemsnittet ligger omkring 4 rigtige svar ud af de 10 spørgsmål.

Prøv den her

Om underviseren:

Morten Hoffmann er cand.comm. med en bachelor i Dansk Sprog. Han har arbejdet professionelt med korrektur og som tekstforfatter i 10 år og underviser jævnligt, bl.a. om juridisk sprogbrug, stilistik og argumentationsteori. Desuden har han arbejdet som konsulent for kommuner og bl.a. undervist i at skrive jobansøgninger/CV samt kropssprog mv. ved ansættelsessamtaler.

Se Mortens profil på LinkedIn.

Hvad koster vores kommakursus?

Vi tager ikke en fast pris pr. deltager. Prisen ved afholdelse hos jer er 5.950 kr. ekskl. moms + kørsel. Af hensyn til det læringsmæssige udbytte anbefaler vi dog maks. 25 deltagere.

Er du eller din organisation interesseret, så skriv til morten@korrektur.dk